Du kanske just tänkte börja spela eller bara är intresserad av att lära dig mer om spelteori och strategier för dina tipssystem för V75 eller Stryktipset. På denna sida kommer vi gå igenom några av de största bettingstrategierna för att hjälpa dig att strukturera upp ditt spelande. Men även om strategierna kan hjälpa dig så finns det ingen garanti för du kommer vinna på ett stryktips. Statistik och teckenfördelning är två andra områden du kan fördjupa dig i, men i första hand rekommenderar vi dig att läsa vidare om de olika spelsystemen.

Vill du veta mer om reducerade tipssystem specifika mot ATGs utbud finner du den informationen under travsystemet. Nedanför finner du några av de vanligaste tipssystemen för Stryktipset.

Stryktips statistik & teckenfördelning

R system - Stryktipset

Ett R-system står för ett reducerat tipssystem vilket betyder att du spelar ett färre antal rader. Detta betyder att dina chanser att vinna minskar men kostnaden på raden blir billigare.

U system - Stryktipset

Ett U-system är även en sorts reducerat tipssystem. Det kallas ett reducerat system med utgångsrad, vilket betyder att du kan sätta ett utgångstecken på garderingarna du gör.

M system Stryktipset

M-systemet står för ett matematiskt system. Du väljer halv- och helgarderingarna och systemet kan inneha allt från 2 till 9 216 rader.
Vill du veta mer om de olika systemen så finner du en exemplarisk guide på Svenska Spels hemsida.

Spelteori - Trav, fotboll eller lotto

Då olika spelformer har sina egna regler gällande hur mycket du kan påverka dina resultat via strategi eller research är det kritiskt att ha koll på innan du börjar spela. När du väljer vilken teori eller vilket system du ska följa är det smart att först läsa på om vilken spelform som passar dig och spelen du vill fokusera på.

Strukturera ditt spelande - Proportional betting

Spelteori kan självklart hjälpa dig att hitta de mest effektiva spelen, men en annan viktig del är att kunna strukturera sin betting och sina tipssystem. Proportional betting är grunden för många professionella spelare oavsett tipssystem; strategin bygger på att du alltid satsar en viss procent av ditt totala spelkapital. Oftast ligger det mellan 1–5% om du vinner pengar så ökar summan du skulle satsa, och om du förlorar minskar den. Se nedanstående förklaring för ett tydligare exempel.
Låt oss säga att du har 10 000 kr och väljer att utgå från 5% av ditt kapital. Det betyder att du skulle satsa 500 kr (10 000*0,05). Om du då skulle vinna låt oss säga 500 kr så har du nu 10 500 kr och din nästa insats skulle bli 525 kr (10 500*0,05). Om du skulle förlora gör du samma uträkning utifrån ditt totala spelkapital.

Spelkapital Insats (Spelkapital*0,05) Vinst/Förlust Uppdaterat spelkapital
10 000 kr 500 kr Vinst 10 500 kr
10 500 kr 525 kr Vinst 11 025 kr
11 025 kr 551,25 kr Förlust 10 473,75 kr

Fördelar med Proportional betting

Eftersom din insats ökar och minskar beroende på hur mycket du vinner eller förlorar är det ett tryggt system som säkerställer att du aldrig satsar för mycket eller låter känslorna styra.

Nackdelar med Proportional betting

Då strategin bygger på att alltid utgå från samma procentsats behöver den räknas ut mellan varje spel; vilket många kan tycka tar för lång tid och blir uttråkade och få dem att frångå systemet.

Nu har du lärt dig lite mer gällande spelteori. Trav, Stryktipset och Lotto är tre olika spelformer där du kan testa att applicera din nya kunskap.