Travsystemet - Speltips när du ska spela på travsport!

Insikter som kommer från flera olika travsidor kan öka din chans att vinna genom att gå igenom deras olika tips och tricks, i stället för att bara gå till den ena travsidan. Här kommer en lista av några av de sidorna som vi tycker har de bästa tipsen när du vill spela på något av ATGs utbud och få en bättre förståelse för travsystemet.

ATG

Det kan aldrig gå fel när du lyssnar på ATGs experter. Du kan till och med ladda ner deras tips som PDF om du skulle vilja skriva ut dem eller läsa dem offline.

Läs mer på ATG.se
Trav.se

En av Sveriges största travsidor. Här hittar du inte bara tips till V75 utan även till V86, Dagens dubbel tips med mera.

Läs mer på Trav.se
Travstugan.se

Travstugan lägger framför allt sin fokus på V75 och med ett gäng grymma experter levererar de djupa insikter varje vecka.

Läs mer på Travstugan.se

Reducerade travsystem

De reducerade travsystemet ger dig möjligheten att enbart spela på de rader som du själv väljer ut. Ett reducerat travsystem kan användas på alla spel som innehåller mer än ett spel såsom V75, GS75, V86, V65, V64, V5, V4, V3 samt Dagens Dubbel och Lunch Dubbel.

Ett reducerat travsystem skiljer sig från ett vanligt matematiskt system. Det unika i ett reducerat system är att hästarna rankas utifrån förutbestämda kriterier, A-B-C-D. Systemet tillåter dig att lägga ett högre belopp på hästarna du tror har störst chans att vinna och ett mindre på de hästar du vill ha med i systemet men inte är lika säker på.

För att lämna in ett reducerat travsystem kan du använda olika program. ATG själva listar nedanstående sidor.

Program för reducerade travsystem

V75

V75 är idag den vanligaste och mest populära formen att spela på trav i Sverige. Målet är att pricka rätt på vinnaren i de sju olika loppen. V75 avgörs vanligtvis på lördagar och startar 16:20. För att ta del av vinsten måste du ha minst 5 rätt därav namnet V75 eftersom 5-7 rätt krävs för att vinna. V75 drivs av ATG som står för Aktiebolaget Trav och Galopp. ATG.se ses av många som den definitiva travsidan för travsport.

V64

Om du i stället vill spela under vardagskvällar så kommer V64 passa dig alldeles utmärkt. Du kan spela alla vardagar förutom onsdag och likt V75 är målet att gissa rätt på vinnaren i varje lopp. Skillnaden är att V64 enbart innefattar sex lopp som du kan spela på och redan vid 4 rätt kan du få en del av potten.

V86

Likt de tidigare spelen finner du strukturen i namnet. V86 består av åtta olika lopp och ditt mål är att gissa rätt vinnare i varje lopp. Vinsten delas mellan de som fått åtta, sju eller sex rätt. V86 spelas varje onsdag klockan 20:30 förutom under sommaren då det övergår till V86 Xpress och tidigarelägger starten till 19:20.

Stora Travlopp

Det finns flera stora lopp inom svenskt trav som är i en klass för sig och drar extra uppmärksamhet. Detta delvis för att det är det mest ärofyllda loppen att vinna för en svensk travkusk. Dessa lopp är inte bara bland de största i Sverige utav också bland de största travloppen i hela världen.

Sveriges största travlopp

  1. Elitloppet
  2. Åby Stora Pris
  3. Olympiatravet

Travets historia

Travsporten började redan någon gång på 1800-talet då man tävlade med häst och släde; dessa tävlingar skedde till en början på frusna sjöar. År 1907 invigdes den första travbanan på land vid namn Jägersro som används för travsport än idag. Om övergången till landbanor var det första steget mot hur travsporten ser ut idag så var introduceringen av V65 under 1974 ett annat viktigt steg. Detta var ATGs största spelform fram till att V75 introducerades den 30 oktober 1993 och som sedan dess blivit en av Svenska Spelares favoriter.

Stora Vinster inom travsporten

Det är ingen konstighet att det är många stora vinster inom travsporten i Sverige. Under 2020 delade ATG ut totalt 367 miljonvinster, vilket är ett rekord för dem. Majoriteten av dessa vinster kommer från spel som lagts på V75, 292 stycken. De tre största vinsterna någonsin inom V75 ser du på listan här nedanför.

Största vinsterna

  1. 67 312 633 kr, 2010
  2. 56 347 408 kr, 2012
  3. 47 360 999 kr, 2007